Om oss och luftvapnen vi säljer

Enhetsfrakt 99kr och betalning med banköverföring eller Swish.

Mejla din beställning till info@vapenochfritid.se

Licensfria Brocock revolvrar och tillbehör med full service och snabb leverans, söker du något som inte finns i shoppen, skicka ett mejl så försöker vi lösa det.

Vi har även ett stort utbud Co2, PCP, fjädergevär pistoler knivar ammunition kikarsikte mm som du hittar hos generalagenten Fondprodukter Mejla artikel nr till mig så får du rabatt på allt på deras sida vid första köpet.

Arminius och Western Colt SA är ursprungligen krutvapen tillverkade av Hermann-Weihrauch och konverterade av Brocock England i hög kvalitet och kommer garanterat att hålla flera generationer. Artiklarna på denna sajt kan förekomma med olika namn som tex Bullbarrel Specialist Orion Texan ME38 Magnum Slim Jim handpump Bacs Lep Tac

Reservdelar och reparations kit finns till alla vapen och pumpar. Vapnen säljs utan ammunition, lev i vapenväska med piprensare & sprängskiss.

Licensregler för Brocockvapen

Dessa vapen är klassade som effektbegränsade luftvapen enl Svensk lag och gör max 7,5j med Tyska Bacs som är den Tyska maxgränsen. Och max 10j med högeffektspatronerna i webbshoppen. Begränsningen beror på luftmängden i patronerna och strypt ventil, vapnen har dessutom för korta pipor för att ge högre effekt och är därför licensfria i Sverige.

Brococks vapen blev förbjudna i England den 24/1 2014 eftersom dom första revolvrarna och pistolerna hade originaltrumma/patronläge i .38/9mm och var för enkla att konvertera tillbaka och blev därför licenspliktiga, dom som inte ansökte om licens eller lämnade in vapnen till polisen före 30/4 2014 fick upp till 10års fängelse för vapenbrott!

Nuvarande Brocockvapen har specialtillverkad trumma anpassad till bacs 9,2mm luftpatron för att förhindra att skarpa patroner används. Äldre Brocock gevär, revolvrar och pistoler med gamla trumman är licenspliktiga i Sverige.

Ett förbud var på tal i Tyskland pga en person gjorde egen patron med tändhatt, effekten blir dock SÄMRE ÄN med luft så det är enbart olagligt och korkat!Så inga dumheter om ni vill slippa polisbesök böter och fängelse!

Läs vad lagen säger om effektbegränsade luftvapen